Yalova Üniversitesi    bap@yalova.edu.tr 0226 815 50 30-31-32

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürütücülüğünde, Üniversitemizin işbirliği ile TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında 17-18-19 Ekim tarihlerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında  "Yalova Bilim Şenliği"  düzenlenecektir. Şenlikte yer alacak etkinlik türleri: simülasyon, e-öğrenme/mobil uygulamalar, artırılmış/sanal/karma gerçeklik,  bilgi işlemsel düşünme, oyunlaştırma, bilim temalı kısa film gösterimi, STEAM, deneysel uygulamalar, tasarım odaklı düşünme uygulamaları, dijital oyun/öyküleme ve yaratıcı dramadır.

Yalova Bilim Şenliğinde, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü 28 atölye lideri ile 30 etkinlik, Yalova Üniversitesi 7 atölye lideri ile 7 etkinlik, Kocaeli Bilim Merkezi 4 etkinlik ve bilim gösterileri, Yalova Deneyap Atölyesi 6 etkinlik, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Mobil Bilim Merkezi 3 etkinlik, bilim otobüsünde 27 etkinlik ve Yalova İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü 4 etkinlik bulunmaktadır. Ayrıca 2 bilim söyleşisi, 3 sergi ve 3 konser ile toplamda 89 etkinlik yürütülecektir. Ayrıca projede Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi İşbirliği yapan kurumlardandır.

Üniversitemiz  Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminin koordinasyonunda, bilim şenliğinde 7 Atölye ile  bulunacaktır. Şenlikte  Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve öğrenci kulüpleride spor ve konser etkinlikleri ile yer alacaklardır.

Yalova Bilim Şenliğinde atölyeleri kabul edilen, atölye liderleri  ve atölye isimleri  şunlardır:

Doç. Dr. Hülya YAVUZ ÖDEN/Bilim ve teknoloji temalı İllüstrasyon Sanatı ve Deneysel Uygulamalar/ Sanat ve Tasarım Fakültesi

Dr. Öğr.Üyesi Mertcan ÖZTEKİN/Kübizm Temelinde Biçimde Soyutlama/ Sanat ve Tasarım Fakültesi

Dr. Öğr. Üyesi Korcan GÜLFİDAN/Akışkan Sanat/Sanat ve Tasarım Fakültesi

Arş. Gör. Ebrar KURUÇAY GÖK /İnteraktif Heykel: Yapay Zekadan Esinlenen Sanat Enstalasyonu /Sanat ve Tasarım Fakültesi

Arş. Gör. Esra AYIK/Hayal et, hisset, tasarla/ Sanat ve Tasarım Fakültesi

Arş. Gör. Süphan Kaan ÇİFTÇİ/Hayalimdeki  Ev: Yaz, Çiz,  Görselleşsin/ Sanat ve Tasarım Fakültesi

Dr. Öğr. Üyesi Cansev OKUTKAN/Drama ve Bilim Dünyasına Yolculuk/  Çınarcık Meslek Yüksekokulu

Üniversitemiz adına bilim şenliğine katkı sağlayacak Değerli Hocalarımıza,  Yalova Bilim Şenliğinde başarılar dileriz.