1505 Programı Kapsamında “Fizibilite Projesi Desteği”ne Başvurular Alınmaya Başlıyor.
1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programına Proje Başvurusu yapmadan önce;
Hazırlık niteliğindeki ön çalışmaların yapılabilmesi, Proje yürütücüsü ve ekibinin proje konusundaki yetkinliğinin ve projenin teknik olarak yapılabilirliğinin, projeye henüz finansal kaynak ayırmadan önce Müşteri Kuruluş tarafından görülebilmesi, Yürütücü ve Müşteri Kuruluşların proje ve sonuçlarına ilişkin karşılıklı beklentilerini somutlaştırmaları için verilecek olan “Fizibilite Projesi Desteği”ne başvurular 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren PRODİS uygulaması üzerinden alınmaya başlanıyor.
Fizibilite Projesi Desteği 3 aylık bir sürede 10.000 TL‘ye kadar bir kaynağın yukarıda özetlenen amaçlar doğrultusunda kullanılmasını öngörüyor. Desteğin tamamını TÜBİTAK karşılıyor.
Hakem değerlendirmesi yapılmaksızın, 1505 Programı Uygulama Esaslarının 13.maddesinde sayılan şartlara uyan başvuru sahiplerine verilmesi öngörülen desteğin sonunda 1505 Programına proje başvurusu yapılması bekleniyor.
3 aylık destek süresi içinde 10.000 TL’lik destek ile başvuru sırasında belirlenecek “Ekonomik Kodlar” çerçevesinde alet/teçhizat, malzeme ve hizmet alımları ile yurtiçi seyahat giderleri karşılanabilecek.
Detaylı bilgi için 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı Uygulama Esasları ile 1505 –Proje Öneri Bilgileri hazırlama Kılavuzunun 26. ve 27. Sayfaları incelenebilir.
Çalışmalarınızda başarılar diler, saygılar sunarız.
YALOVA ÜNİVERSİTESİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ
Web mail: http://yalova.edu.tr/bap